A bit panic

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 16:36

Ik ben toch wel lichtelijk paniekerig nu. Degene die mij zouden begeleiden bij mijn gesprek met de UWV volgende week, hebben beiden afgezegd. Dit vind ik vreselijk, juist zij konden vanuit hun profesionaliteit mij goed bijstaan en deze afwijzing doet mijn persoonlijkheid ook geen goed...

 

Vanmorgen dacht ik dat ik deze week niet zo heel veel te schrijven had. Ik heb erg veel pijn in mijn lijf. Rug, nek, schouders, knieën en heupen zijn eigenlijk constant aan het zeuren. Het is niet dat ik verga van de pijn, maar het is wel constant aanwezig. Met mijn handen en voeten is het een ander verhaal. Werkelijk elk botje in mijn handen en voeten doet zeer. Dit maakt het lastig om met mijn handen de fijne motorische dingen te doen (o.a. typen) en met mijn voeten is het lastig dat het lopen zo zeer doet en dat mijn enkels zo zwak zijn nu. Dichte schoenen zijn een hel, elk randje voel ik. Nu was ik vrijdag voor het eerst bij mijn nieuwe huisarts, puur ter kennismaking, maar vertelde ik ook dat ik last heb met lopen van mijn rechter grote teen. En je geloof het niet, maar ik heb een knoop in m’n pees die aan de onderkant van m’n teen naar m’n voet loopt. Dit verzin je toch niet! Wel een aardige huisarts trouwens.

 

Die gevoeligheid aan m’n voeten komt volgens mij niet alleen door de Fibromyalgie. Ik merk op mijn hele lijf dat ik extreem gevoelig ben. Losse haartjes, kruimeltjes, dwarrelende stofjes, een plukje haar dat in m’n gezicht komt, een minuscuul korreltje op tafel of op de grond of zelfs door m’n kleding heen op de bank. Alles voel ik. Het is om gek van te worden, omdat ik constant denk dat ik een beestje (insect) ergens heb zitten en dus elke keer schrik. Ik hou zeg maar helemaal niet van spinnen…….. Wat dat betreft kwam het eigenlijk wel “goed” uit, dat het afgelopen weekend zo ontzettend prutweer was. Ik zou eigenlijk naar Outdoor Stereo met een vriendin. Dit is een festival in het park, door de regen wordt de ondergrond natuurlijk eerst drassig en daarna blubber. Ik ben een paar jaar terug ook geweest en geloof me, het is een grote glijbaan. Buitenom dat de regen en kou slecht is voor mijn lijf, kan ik onmogelijk op zo’n onstabiele ondergrond lopen, dat vinden mijn voeten echt niet tof. Het licht en geluid zou mijn grootste uitdaging worden, maar dat heb ik dus nu niet kunnen testen.

 

Gelukkig kent mijn vriendin mijn situatie en vond ze het niet erg dat ik niet mee ging. Ik had haar eerder deze week al op de hoogte gesteld, dat ik waarschijnlijk niet zo gaan, omdat de weersvoorspelling zo slecht was. Het was heel jammer dat het niet doorging, ik had mij er best wel op verheugd. Daar voor in de plaats heb ik wel iets anders leuks gedaan. Ik ben met mijn zus naar een Italiaans restaurant geweest en daar hebben wij een proeverij gedaan van allerlei verschillende kleine Italiaanse gerechten. Wat een smaaksensatie was dat! Dan is HSP wel een voordeel denk ik, hahaha. We hebben heerlijk gegeten en als afsluiting een heerlijke vakantie geboekt in het najaar. Ik verheug mij er nu al op.

 

Ik heb van de week ook nog een enorm slechte dag op woensdag gehad, het sporten ging totaal niet en de rest van de dag voelde ik mij zo lamlendig. ’s Avonds kwam mijn psychische ik weer enorm om de hoek kijken en kon ik mij helemaal niet bedwingen met eten. Ik bleef maar eten en maar eten. Met het gevolg dat ik natuurlijk hartstikke misselijk was en enorm kwaad op mijzelf. Nu ben ik verdorie verhuisd, heb ik de stress achter de rug en kan ik dan niet eens mijzelf beheersen? Ik weet natuurlijk ook wel als het zo simpel zou zijn, dan had ik dat hele Boulimia probleem niet. Het blijft balen.

 

Ik ben trouwens ook aan het kijken of ik mijn blog op een andere manier op de “kaart” kan zetten. De website die ik nu heb is slecht vindbaar, de URL is veel te lang en doordat het Jouwweb.nl er nog achter staat, is het niet te doen om het in te typen. Ik heb begrepen dat je via WordPress een blog kunt schrijven en dat je dan iets op je pagina kunt zetten, zodat mensen zich kunnen abonneren. Je krijgt dan een mailtje als er een nieuwe blog online staat. Je e-mailadres wordt uiteraard niet weergegeven op de site. Hier ben ik dus mee bezig, het is wel leuk en ook een goede afleiding. Mijn handen vinden het overigens wat minder, dus ik probeer mijn zoektocht wel te doseren. Ook ben ik op zoek naar een nieuwe naam voor mijn blog en straks voor mijn website. Ik heb navraag gedaan bij andere blogsters en de naam voor je blog hoeft niet hetzelfde te zijn als die van je website. Je website adres moet een korte, pakkende naam/zin zijn die door iedereen gemakkelijk in te typen is. Ook is het handig dat het verwijst naar wie je bent of waarover je blogt. Dat laatste hoeft niet per se, dat kun je ook weer terug laten komen in de naam van je blog. Ideeën zijn welkom!

 

Verder kreeg ik vandaag te horen, dat ook mijn maatschappelijk werkster, volgende week niet mee kan naar mijn gesprek met het UWV. Dit is zo’n ontzettende domper. De professionals kunnen zoveel beter aan een UWV uitleggen hoe ik ben, dan ik zelf. Ik weet heel goed waar mijn zwakke punten zitten en ik kan natuurlijk praten als Brugman, dat lezen jullie hier ook. Maar om nou tegenover zo’n UWV expert te gaan zitten en dan “live” in mijn leven te laten kijken, dat lukt mij gewoon niet. Uit zelfbescherming gaat mijn masker op en doe ik mij groter voor dan dat ik ben. Ik bagatelliseer alles en mijn ware problemen komen dan niet echt aan de orde. Ik ben nu, op advies van de maatschappelijk werkster, alles aan het opschrijven, zodat ik het straks kan voorlezen. Ik heb één van mijn ouders gevraagd of zij mee willen. Ten eerste kan ik dat stuk er naartoe helemaal niet rijden en ten tweede horen 2 meer dan 1. Het is prettig dat wanneer ik dichtklap, dat de persoon naast mij, mij kan aanvullen en mij weer kan kalmeren als dat nodig is. Ik loop er in elk geval vreselijk over te piekeren.

 

Nog een leuke mededeling! De tuin begint al vorm te krijgen, ik hoop dat het eind van de week klaar is en dat we dan nog een beetje een nazomer krijgen, dan kan ik nog lekker buiten genieten. Toch weer een heel aantal woorden zo!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
3 maanden geleden

Maandag gaan we ervoor hoor lieverd. Samen zijn we sterk.