Finished!!!!

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 17:15

YES! Wat ben ik blij! Alles wat ik zelf kan doen omtrent mijn verhuizing is klaar! Mijn shutters komen in september en ze gaan morgen starten met de tuin. Het einde is in zicht!!!

 

We zijn weer een week verder en ik ben heel blij om te zeggen dat alles wat ik zelf in mijn woning kan doen, gedaan heb. Mijn moeder heeft mij de afgelopen week bijna alle dagen geholpen om alle laatste kasten in elkaar te zetten en het nodige op te hangen. Ik heb het ontzettend zwaar gehad, de afgelopen week. De laatste loodjes begonnen er enorm in te hakken en niet alles ging zoals ik het gepland had. Daardoor begon ik in paniek te raken en was ik heel blij dat mijn moeder er was, om mij weer tot bedaren te brengen. Zonder haar was het echt niet gelukt, daar ben ik heel dankbaar voor.

 

Het is allemaal zo mooi geworden en ik ben zo super trots dat het uiteindelijk toch allemaal gelukt is en dat het ook allemaal geworden is, zoals ik het in mijn hoofd had. Dat blijft toch altijd weer spannend, zeker als je je meubels niet in dezelfde winkel koopt. Gistermiddag om 15:00 uur was ik klaar, het laatste klusje was de TV van mijn dochter aansluiten. Geen moeilijke klus, alleen heeft deze TV altijd aan de wand gehangen en zat er dus geen voet bij. Ze wilde hem graag op het kastje aan het voeteneind van haar bed, dus na veel dingen uitgeprobeerd te hebben, had ik na 3 uur toch een voet aan die TV weten te krijgen, toen aansluiten en voìla, alles deed het weer. Mijn geduld wordt met dit soort dingen natuurlijk vreselijk op de proef gesteld, maar ik heb het toch maar weer voor elkaar gekregen. Mijn dochter ook blij, want die was al bang dat ze een nieuwe TV moest gaan kopen.

 

Nadat ik klaar was met haar TV, ben ik eindelijk op de bank gaan zitten en kon ik tot rust komen. Dat de man met de grote hamer zou gaan komen, dat wist ik zelf ook wel. Als je zoveel van je zelf eist, dan krijg je ‘m hoe dan ook terug. Zowel lichamelijk als psychisch. De man met de grote hamer kwam eigenlijk direct toen ik op de bank ging zitten. Ik kreeg “ineens” enorme pijn in mijn rug, nek, voeten en handen. Het stomme is, dat je al die tijd door gaat op adrenaline en dat de pijn dan “weg” lijkt te zijn. Het is letterlijk en figuurlijk knop omzetten en gaan met die banaan. Maar ja, mijn lijf vindt dat natuurlijk niet zo tof en daarom werd ik gister direct op mijn plek gezet. Door de enorme pijn in mijn lijf werd ik heel erg onrustig. Ik wilde juist dingen gaan doen, om die pijn maar niet te hoeven voelen (pijnstillers hielpen niet). Op zich was die reactie natuurlijk niet zo raar, de afgelopen weken ben ik constant door gegaan en leek de pijn weg te zijn. Je hersenen slaan dit op en willen dit op die manier voortzetten. Het is natuurlijk niet de manier, dus ik moet accepteren dat die pijn er nu is en toch mijn rust nemen. Ik ga hier mijn best voor doen, al vind ik het wel ontzettend lastig. Zodra ik ga zitten, heb ik niet alleen de onrust in mijn lijf qua pijn, maar ook in mijn hoofd. De Boulimia slaat gelijk toe en ik heb direct de behoefte om te gaan vreten. Dat komt (denk ik) omdat ik aan het vechten ben tegen de pijn. Mijn lijf zoekt op de een of andere manier afleiding. Ik heb mijzelf voor genomen om datgene wat ik “mag” eten, om dat in een bakje te doen. Het is het proberen waard, stapje voor stapje. Ik wil in dit huis gewoon pertinent niet, dat de Boulimia mij weer in haar greep gaat krijgen.

 

Ik heb vandaag ook mail gekregen dat ik in september mag gaan starten met de WRAP. Deze afkorting staat voor Wellness Recovery Action Plan. De WRAP is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Klik hier voor een uitgebreide uitleg op de website van Psychosenet. Ik heb hier van mede clienten die bij mij in de groep bij de GGZ zaten, hele goede berichten over gehoord, dus ik ben benieuwd. Ook ben ik nog steeds in afwachting van de PEAC of ik de MBT (Mentaliseren Bevordende Therapie) mag gaan doen. De combinatie met de WRAP lijkt mij een goede basis om meer grip op mijn Borderline te krijgen.

 

Ook heb ik van de week de uitnodiging van het UWV ontvangen, op 3 september heb ik een afspraak met de keuringsarts. Onwijs spannend! De persoon die met mij mee zou gaan, heeft mij laten weten dat hij dat niet gaat doen. Hij heeft het te druk en kan er geen tijd voor vrij maken. Stressniveau tot het plafond natuurlijk en direct weer allerlei negatieve overtuigingen over mijzelf. Ik heb nu mijn maatschappelijk werkster gevraagd of zij met mij mee wil gaan, omdat ik dit alleen echt niet trek. Het is voor mij zo moeilijk om mijn ware ik te laten zien. Ik draag naar de buitenwereld altijd een masker. En niet omdat ik dat zo graag wil, maar omdat dat mijn manier van overleven is. Als zo’n arts daar niet doorheen kan prikken, dan wordt het allemaal nog een hele uitdaging. Daarom hoop ik dat mijn maatschappelijk werkster met mij mee kan. Ze is nu nog op vakantie, dus ik moet nog heel even op haar antwoord wachten.

 

De ergste hitte is het land uit en er vallen met regelmaat flinke buien. Morgen gaan ze starten met het leeghalen van mijn tuin, het zal wel een lekkere blubberbende gaan worden…. Voor nu laat ik het hierbij, volgende week weer verder!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
3 maanden geleden

Doorzetter.......👍