Verhuisd!!!

Gepubliceerd op 30 juli 2018 21:56

Verhuisd! Yes! Eindelijk alles over naar het nieuwe huis. Wat een heerlijk weekje weer! Met zalige temperaturen (NOT!).

 

Daar zit ik dan, op m’n tuinstoel in mijn nieuwe huis. Wat een ongelooflijke week heb ik achter de rug zeg! Afgelopen maandag samen met maatschappelijk werk mijn WIA aanvraag verstuurd. Dinsdagavond met een sportvriendin en haar man mijn TV verhuisd. Woensdag kwam mijn vriendin helpen schoonmaken en werd mijn TV-meubel geplaatst. Ook is mijn dressoir woensdagochtend gekomen. Woensdagavond had de KPN een SMS gestuurd dat het internet zou moeten werken in mijn nieuwe huis, dus direct mijn buurman een berichtje gestuurd of hij diezelfde avond kon komen helpen aansluiten in plaats van donderdag, want het was al echt bloed verziekend heet en het zou donderdag nog warmer worden.

 

Zo gezegd, zo gedaan, dus woensdagavond was mijn TV en alles alweer aangesloten. Dit ging echt super allemaal! Van woensdag op donderdag had ik heel slecht geslapen, ik heb heel vaak dat ik ergens van wakker word en dan weet ik eigenlijk direct dat er iets fout gaat of is gegaan. Een heel naar gevoel om mee wakker te worden, omdat ik er tot dusver ook nog nooit naast gezeten heb. Nu zijn het gelukkig niet altijd heftige dingen of persoonlijke dingen, maar ook dat komt voor. In dit geval had het te maken met mijn nieuwe muzieksysteem van Sonos wat ik gekocht had. Dit zou pas 6 augustus geleverd worden, samen met mijn koelkast, vaatwasser, gasstel en combimagnetron. Woensdagavond met alles aansluiten hadden we een ethernetkabel en een HDMI kabel klaargelegd, zodat als de Sonos geleverd zou worden, dat ik deze alleen maar hoefde in te pluggen. Mijn gevoel zei ineens dat dit niet klopte, dus ik ’s morgens vroeg om half 6 mijn grote vriend Google geraadpleegd. En ja hoor, de Sonos wordt niet met een HDMI kabel aangesloten, maar met een optische kabel, welke bij de Sonos zit. Nu is dat niet zo’n drama, maar mijn TV pak je niet even op en dat optische kabeltje is een glasvezelkabeltje en heel kwetsbaar en moest in mijn TV meubel verwerkt worden (ik heb een TV meubel laten maken, waarbij alle kabels uit het zicht zijn).

 

Donderdagochtend om half 10 ging de winkel open, waar ik al mijn spullen gekocht had. Dus ik direct daar naartoe en vragen hoe het precies zat en of datgene wat ik in mijn hoofd had nu ook klopte. Dit was inderdaad het geval, dus mijn buurman weer geappt of hij alsnog donderdagmiddag met mij naar het nieuwe huis wilde, om de TV er weer af te halen en alle juiste kabels aan te sluiten…… Gelukkig heb ik echt een hele lieve buurman en wilde hij graag nog een keer helpen in de hitte. Dus dat is uiteindelijk weer goed gekomen. Donderdagochtend heb ik samen met mijn dochter onze katten naar het nieuwe huis gebracht. Dit was echt de meest afschuwelijke rit die ik in tijden gehad heb. Het is ongeveer 20 á 25 minuten rijden naar het nieuwe huis en het was echt bloed- en bloedheet. Mijn 2 katten zijn 13 jaar oud (broer en zus) en de “je-weet-wel-kater” is nogal een stresskip en hij heeft het ook aan z’n hartje. Vanaf het moment dat hij in z’n reismandje moest was het krijsen. En hij miauwt echt niet normaal hard. Hij was helemaal de weg kwijt, last van de hitte en last van z’n hartje. Hoe dichter wij bij ons huis kwamen hoe harder hij ging krijsen en hij was op een gegeven moment als een hondje heel hard aan het hijgen (tussen het krijsen door) met z’n tongetje uit z’n bekje. Zo ontzettend zielig. Ik had zo met hem te doen en was zo bang dat zijn hartje het zou begeven, dat ik tijdens de autorit mijn tranen niet meer kon bedwingen. Nu ik dit schrijf, begin ik weer…. Ik ben zo’n emotionele muts op het ogenblik. Anyway, ik heb de 2ehelft van de autorit mijn best gedaan om ons heel over te krijgen, terwijl de tranen over mijn wangen liepen. Gelukkig zijn beide katten inmiddels wat rustiger en is de meeste stress weg bij ze.

 

Vrijdagochtend om 7 uur kwam de verhuiswagen, een uurtje vroeger dan gepland, want het was de heetste dag van het jaar! Een dag die de boeken in gaat met een temperatuur van 38,2 graden en ik ga op die dag verhuizen! Er kwamen 2 hele vriendelijke mannen en de spullen gingen eigenlijk prima het huis uit. Het was maar goed dat ik alle losse spullen zelf al over had gebracht, zodat zij alleen mijn 5 Ikea kledingkasten, mijn elektrische boxspring, een losse boxspring, 1 nachtkastje, 2 stellingkasten, wasmachine, droger, tuinset, vlonderdelen van 6 meter (de rest had ik vorige week al met een vriendin gedaan), mijn grasmat en de 2 fietsen hoefde te verhuizen. Anders waren we nog veel langer bezig geweest in die hitte. Halverwege de ochtend kwamen we bij mijn nieuwe huis en daar moest alles weer naar binnen. Wasmachine en droger naar zolder (spannend, want daar had ik een nieuwe aansluiting laten maken). Ikea kasten naar mijn slaapkamer, elektrische boxspring naar m’n dochter haar slaapkamer en de “gewone boxspring naar de logeerkamer. Zou eenvoudig moeten zijn denk je.

 

Die wasmachine en droger gingen als een tierelier! Dan merk je echt dat je professionele verhuizers hebt. De bedden gingen ook allemaal, maar toen moesten de Ikea kasten naar boven. Die pasten niet door het trapgat naar boven, dus die hebben zij op een trapje beneden in de voortuin omhoog geduwd richting het slaapkamerraam van mijn dochter. Daar heb ik de kasten aangepakt en zo hebben we ze alle 5 naar binnen gehesen. Wat een helse klus! Mijn lijf doet normaal gesproken al niet wat ik graag zou willen en nu met al 2 maanden heen en weer pendelen tussen 2 huizen en alles wat ik al gedaan heb, was dit geen pretje. Maar, het belangrijkste, alles staat en er is niets beschadigd, dus ik ben meer dan tevreden. Wat extra pijnstillers erin en weer door, want het is natuurlijk niet zo, dat als al je spullen staan, dat je niks meer hoeft. Uit dozen leven, geen kleding kunnen vinden, alles tig keer in je handen hebben werkt niet. En al helemaal niet voor deze perfectionist. En ja, dan moet je loslaten. Laat dat nou net mijn zwakste punt zijn…..

 

Zaterdag heb ik samen met mijn vriendin, haar man en mijn zoon de laatste meubels uit mijn oude huis verhuisd naar hun schuur. Mijn kasten uit de woonkamer en de bank gaan in december naar de nieuwe woning van mijn zoon. En gelukkig mag het tot die tijd in de schuur staan bij mijn vriendin. Dus dat was ook nog wel even een klusje. Daarna ben ik direct doorgereden met grof afval naar de stort en heb ik gelijk wat ruimte gemaakt. Vanaf afgelopen vrijdag tot en met volgende week maandag eet ik alle dagen bij mijn ouders, omdat ik nog geen koelkast en dergelijke heb, dat komt allemaal 6 augustus. Gelukkig heb ik wel een campingkoelkastje te leen van mijn ouders, dus we kunnen in elk geval wat koels drinken met deze hitte. Het eten bij mijn ouders is ook wel prettig, heel even weg uit de drukte.

 

Zondag is mijn zus de hele dag komen helpen om van alles op te hangen en vast te zetten, zodat ik vandaag met mijn moeder kon beginnen om dozen uit te pakken. Ik moet nu nog 7 dozen (van de 45) uitpakken en dan zijn mijn spulletjes uitgepakt. Morgen komt mijn eethoek, bank en waterbed. Dan hoop ik ook eindelijk weer wat beter te slapen en met wat minder pijn wakker te worden. Ik heb nog wel een rondje Ikea te doen, want in de keuken en op de slaapkamer van mijn dochter moeten nog een aantal kasten komen. Lekker klusje om in elkaar te zetten. To be continued!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
4 maanden geleden

Trots op je, hard gewerkt weer deze week ondanks de pijn in je lijf.