Beetje kwakkelen.

Gepubliceerd op 16 juli 2018 15:57

Ik ben ben het afgelopen weekend een beetje aan het kwakkelen geweest met mijn gezondheid. Gelukkig knapt het nu al weer op, maar het was wel echt vervelend, met die hitten en zo vlak voor mijn drukste 2 weken van dit jaar....

 

Op deze bloedhete maandagmiddag heb ik besloten om niet naar buiten te gaan en alvast mijn blog te gaan schrijven. Ik houd normaal gesproken van dit weer, maar ik ben zondag de hele dag aan de diarree geweest en ik ben nog een beetje slapjes, dus dan is de warmte ontwijken beter. Ik heb geen idee hoe ik aan de diarree gekomen ben. Vrijdag was ik ook heel beroerd geweest, maar dat kwam omdat ik donderdagavond met nieuwe medicijnen begonnen was die ik van de GGZ had gekregen. Ik had in de therapie veel gehoord over dit medicijn en degene die ik gesproken had, waren er enthousiast over. Dit medicijn zou kunnen helpen op dwangmatige gedachten, gezien ik die toch best vaak heb en het mijn leven beïnvloedt, was het voor mij wel de moeite waard om dit te proberen. In het verleden heb ik al ontzettend veel medicatie geprobeerd, maar het liep altijd stuk op de bijwerkingen. De psychiater had mij al gewaarschuwd dat dit een ouderwets medicijn is met veel bijwerkingen. Nou, dat heb ik geweten. Ik werd vrijdagochtend om half 5 wakker van de misselijkheid. De rest van de dag bleef ik misselijk, braken, diarree, trillingen, hoofdpijn, tintelingen in armen en benen, krachtsverlies in armen en benen, draaierig, piepen in oren en steken in mijn hoofd. Kortom ik had het ontzettend zwaar vrijdag.

 

Vrijdagavond begon ik eindelijk een beetje op te knappen, ongelooflijk wat zo’n klein rotpilletje kan doen. Vrijdagavond op tijd naar bed gegaan en zaterdag was ik nog wel een beetje wiebelig, dus maar niet gaan sporten en rustig aan boodschappen gedaan en een was gedraaid. ’s Avonds was de verjaardag van mijn vriendin en daar wilde ik erg graag naartoe. Toen ben ik zaterdagavond op de fiets naar mijn vriendin gegaan, dit was 11 kilometer fietsen met een straffe tegenwind. Gelukkig heb ik een elektrische fiets en had ik ook al een lange broek en trui aan op de fiets. Toch was ik door en door koud toen ik bij haar aankwam. Uiteindelijk een gezellige avond gehad met 2 truien, een jas en 2 dekens. Ik kon niet warm worden. De reden dat ik was gaan fietsen, was omdat ik zo ontzettend futloos was de hele dag. Meestal geeft bewegen weer wat energie, dus vandaar mijn keuze om te fietsen. Achteraf niet zo handig. Terug naar huis had ik gelukkig voor de wind en werd ik wel warm van het fietsen. Maar toen dus zondag, ik werd weer heel vroeg wakker met buikpijn en ik had honger. Toen ben ik uiteindelijk om 7 uur naar beneden gegaan en heb ik 2 rijstwafels gegeten, want ik wilde eigenlijk nog wel even terug naar bed. In bed bleef ik maar draaien en begon mijn lijf ontzettend veel pijn te doen, dus toch maar naar beneden gegaan. Toen kreeg ik zo’n kramp in mijn buik dat ik dus vreselijk aan de diarree ging. Daarna heb ik elke keer geprobeerd wat rijstwafels te eten, bouillon te drinken, water gedronken, thee gedronken, alles kwam er met dezelfde rotgang weer uit. Ik hoefde gelukkig niet te braken, het waren puur mijn darmen die van de rel waren. Op een gegeven moment heb ik eind van de middag heel voorzichtig een beschuitje gegeten, omdat ik zo slap als een dweil was. Die bleef er eindelijk in en de beschuitjes later op de avond ook.

 

Vandaag gaat het ook een stuk beter, ik heb normaal ontbeten en tussen de middag nog wat beschuit gegeten. Ik ben nog wel voorzichtig. Wat het nou precies is weet ik niet, het is in elk geval wel balen, wat ik heb gewoon zoveel te doen de komende 2 weken. Dus ik hoop dat het hierbij blijft. Het zou ook kunnen zijn dat het de nieuwe druppels zijn die ik van de Holistisch arts gekregen heb, die heb ik vanmorgen ook gelijk gebeld en die ga ik voorlopig even halveren. En het kan natuurlijk gewoon een buikgriepje zijn of de stress van de verhuizing. Iedereen kan beamen dat verhuizen stressvol is, maar zoals iedereen die mijn blog leest ook weet, heb ik mijn schilder- en kluswerkzaamheden uitbesteed. En helaas kwam ik er afgelopen donderdag achter dat de schilder die mijn huis schildert geen professionele schilder is. De verf was niet overal goed gedekt (witte spikkels in een donkergroene muur), ze hadden verteld dat de gele verf op was, maar de plint was niet goed gedekt, achter de radiatoren op 2 slaapkamers was niet geschilderd en er was om de stopcontacten heen geschilderd, met het gevolg dat het daar dus ook niet goed gedekt was. Ik heb best wel flinke kleuren gekozen, dus het valt dan ook direct op. Waar ik helemaal van baalde is dat mijn zus de kast op de overloop geschilderd had en daarna hebben zij het plafond zo lelijk geschilderd dat de witte verf allemaal op de muur zit. Dus ik was behoorlijk gefrustreerd. Het bedrijf wat voor mij alles doet is van oorsprong een vloeren- en interieurbedrijf (gordijnen etc.). Toen ik bij hun kwam voor de vloer, vertelde hij mij dat hij ook de hele klus kon doen, dus ook het schilderwerk. De schilder waar zij normaal gesproken mee samenwerken, ken ik goed en levert goed werk af. Echter lag hij in het ziekenhuis en hebben ze hun eigen schilder laten schilderen, wat gewoon geen echte schilder is. Het is wel allemaal egaal en er zitten geen strepen of iets dergelijks, maar het zijn gewoon de puntjes op de i waar ik mij aan irriteer. De vloer is echt fantastisch, helemaal zoals ik had gehoopt en zoals zij mij verteld hadden. Dus zij leveren echt wel prima werk, maar hun schilder zou ik niet adviseren. Ik heb een mail gestuurd met de punten en er wordt aan gewerkt. Geeft weer een hoop stress, dat wel.

 

Gelukkig heb ik ook nog wat leuks gehad de afgelopen week. Mijn dochter had afgelopen donderdagavond de diploma uitreiking van haar MAVO diploma. Zo trots dat ze dit diploma gehaald heeft, ze heeft het niet gemakkelijk gehad met haar klas op school en door mijn ziekte en thuiszitten en niet te vergeten de verhuisstress, was er ook veel spanning. Toch heeft ze op eigen kracht nog een extra vak erbij gedaan en dus haar diploma behaald. Op diezelfde avond kreeg mijn zoon ook zijn diploma’s en certificaten uitgereikt. Jaarlijks wordt er op het speciaal onderwijs een avond georganiseerd op het eind van het jaar waar de leerlingen hun certificaten en diploma’s krijgen. Voor mijn zoon was dit het 5e jaar waarin hij deze uitreiking had. Dat was voor mij een reden om te kiezen om naar de diploma uitreiking van mijn dochter te gaan. Blijft lastig als je tussen 2 kinderen moet kiezen. Gelukkig begreep mijn zoon het wel. Hij vroeg alleen of ik het niet erg vond als hij naar zijn eigen uitreiking ging, de schat.

 

Volgende week nog 1 blog op het oude adres en daarna verhuizen we officieel, kan niet wachten totdat alles achter de rug is…..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
4 maanden geleden

De laatste loodjes....extra zwaar als je ook nog eens niet lekker bent. 😘