Regelneef (nicht).....

Gepubliceerd op 28 mei 2018 19:32

Verhuisstress..... daar kan geen CBD of THC olie tegenop. En dan ben ik nog niet eens aan het verhuizen.... De regelneef uithangen is normaal gesproken een van mijn kwaliteiten, nu kost het mij veel energie. Toch maak ik gebruik van deze kwaliteit van mijzelf, uiteindelijk heb ik hier echt veel profijt van.

 

Ik zit zojuist op de bank een beetje bij te komen van de drukte van afgelopen week, totdat ik mij ineens besef; “hé het is maandag, Blogtijd”. Dus de laptop uit de kast gevist en de afgelopen week eens langs mijn gedachten laten gaan. Het lijkt een enorme verplichting (is het ook wel een beetje), maar ik merk heel duidelijk door steevast wekelijks de week te “bespreken” dat ik overzicht krijg in mijn hoofd. Dus wat dat betreft is het goed voor mij.

 

Vorige week schreef ik dat ik eindelijk een beetje in de stijgende lijn zit. En dat is gelukkig over het algemeen genomen nog steeds zo. Wel merk ik dat ik het lastig vind om te doseren. Woensdag heb ik eigenlijk een prima dag gehad en ’s avonds heerlijk gezongen met het koor. Donderdag was ineens een hele andere dag. Ik had therapie en was de hele ochtend bibberig, ik was aan de ene kant hyper, maar tegelijkertijd ook volledig uitgeput, m’n armen en benen voelden als spaghetti, ik was zelfs misselijk en ook duizelig. Die slappe armen en benen heb ik eigen altijd wel ’s morgens of lood eraan, zo voelt het ook vaak. Maar normaal gesproken als ik een activiteit gedaan heb, meestal helpt sporten enorm, dan knapt het wel weer op en krijg ik weer wat energie. Dat was afgelopen donderdag HE-LE-MAAL niet het geval. Eigenlijk wilde ik ’s avonds nog gaan sporten, omdat ik vrijdag de sleutel van onze nieuwe woning zou krijgen, maar ik kon de energie totaal niet opbrengen. Nu zijn er plenty mensen die deze energie wel eens een dagje niet hebben, maar in mijn geval, als ik niet ga sporten, dan zegt dat heel veel over mijn gemoedstoestand.

 

Wat ik eerder al even opnoemde, vrijdag hebben wij de sleutel gekregen van ons nieuwe huis! Wat heerlijk om nu van start te kunnen gaan! Ik ben zo blij met deze woning! De sleuteloverhandiging vond plaats in de woning en direct zag ik al een aantal puntjes die niet uitgevoerd waren zoals ik dat gevraagd had. Een huurhuis dient leeg en origineel opgeleverd te worden en dat was niet het geval. De dame van de woningbouwvereniging had voor mij al een afspraak gemaakt met de woningopzichter voor maandag 28 mei en de meeste vragen mocht ik bewaren voor hem. Nadat de dame van de woningbouwverenging vertrokken was, kwam de man van de vloeren waar ik vorige week vrijdag geweest was. We zijn een paar uur bezig geweest om alles in te meten (hij meten, ik vertellen wat ik wil) en toen we tegen 15:30 klaar waren (ik was om 11:00 in de woning) kwam ik behoorlijk gaar thuis. Van 11:00 tot 15:30 op m’n benen staan, ik had geen eten mee, dus ik was het eigenlijk best wel heel zat.

 

Mijn buurman (van het huidige huis) wil mij helpen met het aansluiten van fatsoenlijke WiFi. Ik had hem nl. een berichtje gestuurd of ik aan een ethernetkabel genoeg had om mijn TV e.d. aan te sluiten en toen raakten we aan de praat over wat ik van plan ben in het nieuwe huis. Omdat deze werkzaamheden moeten gebeuren voordat de vloerenman erin gaat, zijn we diezelfde vrijdag maar direct weer terug gereden naar de woning om alles op te nemen wat nodig is. Toen ik eenmaal om 19:30 weer thuis kwam, stond het huilen me inmiddels wel nader dan het lachen. Het was natuurlijk veel te veel. En dat weet ik zelf ook wel, maar het moet wel allemaal gebeuren. En als ik bepaalde zaken binnen een bepaalde tijd geregeld wil hebben, zal ik moeten investeren. En dan bedoel ik natuurlijk niet alleen financieel, maar ook een stuk van mijzelf. Mijn dochter had de afgelopen week haar examens afgesloten en ik had al een paar weken terug gezegd dat wij vrijdagavond naar de film zouden gaan, om te vieren dat ze d’r examens overleefd heeft. Ik ben om 20:00 uur mijn bed in gegaan, heb niet geslapen, maar wel tot rust gekomen. De film die mijn dochter uitgekozen had begon om 23:40 uur, dus ik was om 22:30 uur mijn bed weer uitgekomen, weer aangekleed en samen naar de film gegaan.

 

Zaterdagochtend werd ik redelijk fris en fruitig wakker en ben ik gaan sporten, het ging best lekker en ik kreeg er zelfs energie van, dus dat was heel fijn. Om 11:30 uur hadden wij een afspraak met de vrouw van de vloerenman om kleuren en gordijnen te bespreken. Het was wederom een bloedhete dag en hun showroom was ook enorm heet. Gelukkig was het een leuke vrouw en had ze veel goede ideeën. Het was leuk dat ze zo goed met ons meedacht. Uiteindelijk waren we om 15:30 uur klaar en zijn we nog doorgereden naar ons nieuwe huis. Mijn zus was natuurlijk ook nieuwsgierig naar onze woning, dus dat wilden we natuurlijk graag laten zien. Zaterdagavond heb ik de hele avond voor pampus op de bank gelegen en ben ik op tijd naar bed gegaan. Wederom gebroken. Hier kan natuurlijk ook geen CBD en THC olie tegenop.

 

Zondag was wederom een drukke dag. Het koor waar ik sinds een paar weken in zing, had een optreden op een pleinfestival in Wormerveer. We vertrokken om 11:00 uur met de bus en om 19:15 uur waren we weer terug met de bus. Ik heb echt een super leuke dag gehad. Geweldig voor mijn sociale contacten en heerlijk gezongen. Gelukkig kon ik tussendoor veel zitten, dus qua lijf ging het helemaal niet zo slecht. Wel was ik natuurlijk (weer) uitgeput, maar het was het meer dan waard!

 

Vandaag was ook wel een beetje zo’n dag……. Ik had met mijn dochter afgesproken om ’s middags als mijn huishoudelijke hulp hier zou zijn, dat wij zouden beginnen met de zolder leeg te halen. Komend weekend wil mijn zus komen helpen schilderen en als ik het goed herinner had ik nog verf op zolder staan, dus het had ook nog echt een doel om dit vandaag te gaan doen. Vanmorgen eerst gesport en wat energie opgedaan en vanmiddag met mijn dochter de zolder leeggehaald. Mijn dochter heeft besloten (omdat het nu vakantie is) dat ze geen medicijnen hoeft te slikken. Dit proberen wij altijd zo te doen in de vakanties, omdat het gewoon troep voor haar lijf blijft en ze niet heel veel concentratie nodig heeft. Het nadeel is, dat ze zonder medicatie een compleet ander kind is. Ze luistert helemaal niet, geeft op alles grote monden, reageert met gemene opmerkingen en wil ook niks (een gewone puber en dan maal 10).

 

Ondanks dat we afgesproken hadden om vandaag de zolder te doen, was ze echt enorm chagrijnig en toen ik aangaf dat mijn lijf niet zo erg wilde en of zij de winkelwagen wilde halen en de spullen naar de auto wilde brengen, werd ze heel boos. Ik kreeg allerlei opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd, dat ze alles alleen moest doen, dat ze geen zin had en dat het vooral veel gedoe was. Ik werd hier enorm verdrietig van en barste op een gegeven moment in tranen uit. Mijn lijf wilde niet, de communicatie met mijn dochter was rampzalig en ik kwam met het leeghalen van de zolder mijn trouwfoto’s tegen en laat het nou vandaag mijn trouwdag zijn, ik zou vandaag 20 jaar getrouwd zijn, dus dat maakte tezamen met mijn lijf wat niet wil, mijn hoofd wat overloopt en mijn grenzen die ik de laatste dagen over ben gegaan, dat ik dus vreselijk moest huilen…..

 

Uiteindelijk ben ik tegen 15:00 uur naar onze nieuwe woning gereden voor de afspraak met de opzichter van de woningbouwvereniging en heb ik daar nog de losse spullen naar zolder gebracht. De opzichter was echt een hele fijne man. Hij was vol begrip en hij vond gelukkig ook dat de woning slecht opgeleverd was. Hij heeft een hele lijst gemaakt en al mijn punten die ik had en nog meer zaken worden vernieuwd en alles gaat goed geregeld worden. Wat een geruststelling. Een fijne afsluiter van deze blog, tot volgende week!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
6 maanden geleden

Er staat zoveel te gebeuren en te regelen en dat is natuurlijk prettig voor je lichaam. Aan de ene kant een blij gevoel vanwege jullie nieuwe woning....aan de andere kant dat frustrerende gevoel dat je lijf niet meewerkt.
Fijn dat die opzichter goed met je mee dacht.