Yeey.... vooruitgang!

Gepubliceerd op 22 mei 2018 19:08

Ik ben zo blij om te schrijven dat ik eindelijk wat vooruitgang begin te krijgen! Wel moet ik nog leren doseren en dat is nog een behoorlijke uitdaging!

 

Kwam ik er vanmorgen toch ineens achter dat het vandaag dinsdag is en dat ik gister helemaal vergeten ben om mijn blog te schrijven. Nu is daar natuurlijk geen standaard voor, tenminste voor jullie als lezer niet, maar voor mij is het toch de bedoeling dat ik daar een beetje regelmaat in houd, anders gaat het net als met alle andere dingen die ik probeer te doen, dan begin ik enthousiast en op een gegeven moment bloedt het dood. Het lijkt nu net of ik heel streng ben voor mijzelf, maar dat valt wel mee hoor. Ik probeer met deze blog onder andere een structuur voor mijzelf te behouden en als het dan Pinksteren is en ik vergeet het is het geen drama, maar ik was er wel de hele dag mee bezig, dus vandaar dat ik na alle verplichtingen van vandaag toch maar (ondanks het fantastische weer) achter mijn laptop ben gekropen om mijn hoofd weer even te legen op papier.

 

Zoals ik vorige week in mijn blog vertelde was ik maandag bij de holistisch arts geweest en ben ik met allerlei nieuwe homeopathische middeltjes begonnen. Ook ben ik met de CBD en THC olie begonnen. En of het nou de acupunctuur van maandag was of de homeopathische middeltjes of de nieuwe oliën, het gaat echt een heel stuk beter met mij! Het sporten ging woensdag ook zoveel beter, mijn lijf gaat beter en daardoor gaat mijn hoofd ook beter. Nu is het wel zo dat ik een persoontje ben van “alles of niks”. En dat is nou net datgene wat het hele verhaaltje weer iets minder leuk maakt. Woensdag was ik zo enthousiast dat het zoveel beter ging, dat ik donderdag direct een enorme stap terug moest doen. Vrijdag ben ik samen met m’n vriendin op vloerenjacht gegaan voor het nieuwe huis en zaterdagochtend gaan sporten. Dat is op zich niet teveel, maar ik wilde zaterdag ook met mijn dochter naar Amsterdam naar de Woonexpress XL. Dit is een leuke woonwinkel en omdat ik niet mijn keuze direct wilde maken over de meubels die we gezien hadden bij Pronto, nam ik de wijze beslissing om ook eens ergens anders te gaan kijken. Helaas had de Woonexpress lang niet zoveel leuke dingen en stonden we na 2 uurtjes al weer buiten. Bij de Woonexpress om de hoek zat ook  een hele grote Hornbach en daar hebben ze ook vaak leuke dingen, dus ook daar nog naar toe. En toen we daar uitgekeken waren zijn we ook nog naar Ikea geweest. Eenmaal halverwege de Ikea had ik het echt wel helemaal gehad. Mijn lijf was pijnlijk, ik wist niet meer hoe ik op m’n voeten moest staan en het huilen stond me nader dan het lachen. Oké, oké, het was natuurlijk weer idioot veel…… Dat doseren wordt echt nog een grote uitdaging.

 

Bij ons is het standaard dat wanneer wij naar Ikea gaan dat we sowieso een ijsje voor een Euro gaan eten, die zijn daar echt heerlijk. Maar Ikea heeft ook een hele fijne afdeling waar je snoep kan scheppen. Dus dat is inmiddels ook een traditie van ons geworden. Gaan we naar Ikea en kopen we niks (dat kunnen wij bijna) dan nemen we sowieso een ijsje en ieder een eigen zak snoep. Dit was afgelopen zaterdag ook het geval. En omdat ik mijzelf zo zielig vond, vond ik dat ik die zak snoep ook wel verdiend had. Ik had er ook totaal geen schuldgevoel over dat ik die hele zak leeggegeten had. Mijn binnenste ik was het daar minder mee eens. Omdat ik al een paar weken heel streng leef en eigenlijk geen suikers en chocola meer eet en bijna alleen nog maar goede vetten, groenten en eiwitten is mijn lichaam qua suiker niets meer gewend. Ik ben toch beroerd geworden zaterdagavond, het was niet leuk meer. Zo ontzettend veel kramp in mijn buik, dat ik van narigheid al om 21:30 uur naar m’n bed gegaan ben. Op zich was het een hele goede leer voor mij. Mijn lichaam gaf nu heel duidelijk aan dat zoveel vreten in één keer gewoon echt niet goed voor je is en dat zoveel suiker ook niet goed voor je is. Nu is het natuurlijk niet zo dat ik nu ineens een gezondheidsgoeroe ben geworden, maar het heeft wel mijn ogen geopend. Ik blijf natuurlijk ook niet mijn hele leven zo streng op mijn voeding letten als nu, ik heb bijna mijn einddoel gehaald en dan wil ik wel een gezonde levensstijl behouden. Want het gaat met het eten van zoveel groenten en juiste vetten en eiwitten echt wel beter met mij. En dan kan ik natuurlijk evengoed (zoals afgelopen zondag toen ik alleen was) mijzelf een keer verwennen met heerlijke sushi.

 

Het is nu nog een paar dagen stilte voor de storm. Komende vrijdag krijg ik de sleutel van ons nieuwe huis. Op diezelfde dag krijg ik sowieso 2 verschillende mensen die voor mij offertes gaan maken omtrent aannemers- en schilderswerk. Zoals eerder geschreven ben ik afgelopen vrijdag al voor een vloer geweest en toen vertelde hij mij dat hij ook aannemers- en schilderwerk doet en ook gordijnen levert. Het gesprek voelde ook heel goed en hij kon qua vloeren al goed meedenken met wat ik in mijn hoofd had. Ik hoop als hij vrijdag komt, dat hij een goede prijs kan maken voor het aannemers- en schilderswerk. De prijs die ik voor de vloeren gekregen heb waren aantrekkelijk, dus ik hoop eigenlijk dat hij alles bij ons kan gaan doen. Dan ligt ook alles bij 1 persoon en loopt de planning ook strak. Dus ik duim dat hij de tijd voor ons heeft en een goede prijs kan aanbieden. Duimen jullie mee?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariska
6 maanden geleden

Klinkt goed meis! Ben blij voor je.... enne... vrijdag al!!!!!! Wauw

Anneke
6 maanden geleden

Wat goed om te lezen dat je je een beetje beter voelt. Waar het precies door komt is wat minder belangrijk, er is in elk geval iets wat zijn werk doet..
En die lekkere snoepjes.....kleiner zakje kopen hihi.
Ik hoop dat het lukt met die vloerenman. Zal zeker duimen voor je.

Liesbeth
6 maanden geleden

👍 Top om te horen! 😘

Petra
6 maanden geleden

Wat lekker dat het beter gaat! 👍

Mary
6 maanden geleden

Fijn dat dat het vooruit gaat. En ja de ijsjes van Ikea zijn top. Ik kom er n iet vaak maar als ik er er ben ga ik niet weg zonder een ijsje te hebben gegeten. Heerlijk!!!!