Die rug....

Gepubliceerd op 30 april 2018 13:48

De blog van deze week is een heel stuk korter dan die van vorige week. Mijn hele doen en laten wordt op het ogenblik geregeerd door een ondraaglijke rugpijn. Veel energie heb ik daardoor niet en veel inspiratie om te schrijven eerlijk gezegd ook niet.

 

Zou het mij ooit gaan lukken om te doseren? Ik merk heel duidelijk dat dosering van activiteiten voor mij toch wel een dingetje is. Het is toch elke keer weer heel veel op 1 dag of dagen helemaal niets. Mijn lijf is er helemaal niet blij mee. Vorige week was het nog prachtig weer en dan gaat het best redelijk met mijn lijf, maar na het weekend sloeg het om. Het werd koud en nat. Ik heb zo ongelooflijk veel pijn in mijn rug op het ogenblik dat ik echt niet weet wat ik moet. Te lang zitten; dan word ik stijf, lopen; klein stukje anders begeven mijn enkels en voeten het, sporten; de bewegingen op de step gaan goed, maar alles eromheen kost veel pijn, liggen; dat is helemaal een drama, dan doet en m’n rug ontzettend veel pijn en krijg ik ook nog eens ontzettend veel pijn in mijn nek. De afgelopen dagen heb ik alle dagen Morfine genomen tegen de pijn, ik zit al op een dubbele dosis, omdat niet meer hielp en ik wil niet nog meer nemen, want het is gewoon troep. Dus vanmorgen 100mg Diclofenac genomen, het is onvoorstelbaar, maar het doet dus helemaal niets…. Als het goed is kan ik binnenkort met THC en CBD olie beginnen, ik hoop echt dat het iets voor mij gaat doen, want hier word ik echt niet vrolijk van.

 

Waar ben ik zo druk mee geweest de afgelopen week. Waarschijnlijk als ik het zelf opschrijf zal ik wel vinden dat het niet zo druk was, maar als je al een tijd niet meer aan het werk bent en veel tijd op de bank doorbrengt is het heel snel heel druk (en ik maak mijzelf ook druk in mijn hoofd). Maandagochtend heb ik gesport, ’s middags kwam mijn hulp in de huishouding (en dan blijf ik ook niet op de bank zitten), daarna kwam mijn vriendin, na het avondeten heb ik mijn auto voor de APK gebracht en ben ik met een andere vriendin naar de film geweest. Dinsdag ben ik de hele dag bij de GGZ geweest en kon ik eindelijk mijn elektrische fiets weer ophalen. Ook heb ik dinsdag een intake gesprek gehad bij de PEA (Persoonlijkheidsstoornis, Eetstoornis, ADHD). Ik word besproken in het team en als het goed is gaat het advies komen voor een uitgebreid onderzoek naar Borderline en dan wordt bekeken hoe verder. De schematherapie die bij Borderliners gegeven wordt heb ik al gedaan, ik heb vooral behoefte aan tips en trucs van anderen over hoe om te gaan met de spinsels in mijn hoofd.

 

Woensdagochtend kon ik mijn auto weer ophalen van de APK en gelukkig vielen de kosten reuze mee. Daarna ben ik gaan sporten. ’s Middags ben ik begonnen met uitzoeken van spullen die ik eventueel wil verkopen of houden. Woensdagavond heb ik weer heerlijk gezongen in het koor waar ik 2 weken geleden voor het eerst was. Dit was ontzettend leuk en ik kreeg er veel energie van. Donderdag was ik weer de hele dag bij de GGZ, heb ik mijzelf nieuwe nagels cadeau gedaan en heb ik ’s avonds gesport, omdat de sportschool vrijdag dicht was op Koningsdag. Vrijdag heb ik met mijn zus Koningsdag in de sauna gevierd. Dit was een super ontspannen dag, maar sindsdien is mijn rugpijn wel extreem verergerd. Dit merkte ik overigens pas zaterdagochtend. Zaterdagochtend ondanks de rugpijn toch gaan sporten, omdat stilstand achteruitgang is. Daarna ben ik naar de kapper gegaan, waar het zo mega druk was dat ik daar van 12 tot 16:15 gezeten heb. Toen nog even snel naar de stad een pakket wegbrengen en ophalen en nog boodschappen doen. Mijn buurman was ook nog jarig dus daar ’s avonds nog even een bakkie koffie gedronken. Zondagmorgen uiteraard weer gesport en de rest van de dag op de manege doorgebracht, omdat mijn dochter een wedstrijd moest rijden. ’s Avonds werd ik uitgenodigd voor een etentje met mijn vriendin en haar vriend en zo is mijn week omgevlogen.

 

Als ik het zo opschrijf dan valt het inderdaad allemaal wel mee, maar voor mij was het wel heel erg druk. Vooral in mijn hoofd, omdat ik van alles nog moest doen en dat geeft dan een bepaalde druk. Wat ik met name heel vervelend vind, is dat mijn rugpijn na de sauna zoveel erger geworden is. Zo’n heerlijke dag ontspannen en genieten wordt dan zo genadeloos afgestraft. Voor mij was die paar keer per jaar zo’n hele dag verwennerij echt pure verwennerij voor mijzelf en de vorige keer had ik ook al zo’n pijn in mijn lijf, maar toen had ik ook gebruik gemaakt van de infrarood lampen. Ik hoorde dat het met Fibromyalgie niet heel goed is, dus dat had ik deze keer weggelaten en toch weer vreselijke rugpijn. Dan spookt ook natuurlijk de levensgrote vraag “WAAROM” door mijn hoofd. Komt het door het weer, was ik toch te druk, is het sporten wel oké of kwam het door de enorme ontspanning van de sauna. Irritant vind ik het, dat weet ik tenminste wel zeker.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariska
7 maanden geleden

Nee lieverd, het valt niet mee... je doet echt veel te veel! Als het meevalt is je planning;
Maandag: hulp in de huishouding en 1 sociale afspraak, dinsdag; GGZ. woensdag; auto ophalen en zingen, donderdag; GGZ, vrijdag; niets aan veranderen... op een normale dag had je hier ook je nagels kunnen doen, zaterdag; kapper en verjaardag, zondag manege.... En dan nog was het best een druk programma geweest!

Petra
7 maanden geleden

Thc cbd- olie lijkt me zeker de moeite waard om te proberen. X

Anneke
7 maanden geleden

Jeetje wat balen Daniëlle. 😢

Esther
7 maanden geleden

Wat naar om te horen van je rug! Zou de sauna dan toch niet goed voor je zijn? Op slot weet je het toch ook niet meer....😔